ουρανός

Γλυκειά Κολοκυθόπιττα... :)

Γλυκειά Κολοκυθόπιττα... :)

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

προσοχή! η ξανθιά θεά διευρύνει τους οριζοντές της !!!! αργά αργά ...
είναι ζορίλικι αλλά αν δεν μπορώ εγώ ποιος μπορεί ? χιχι

Κολοκυθόπιττα γλυκειά.

Υλικά

3 Κιλά κολοκύθα κόκκινη

3/4 φλυτζανιού τσαγιού βούτυρο ή λάδι

2 κουταλιές σούπας παξιμάδι κοπανισμένο

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι κανέλλα

250 γραμμάρια καρυδόψιχα

3/4 φλυτζανιού τσαγιού μέλι

Λίγη σταφίδα μαύρη (προαιρετική)

350 γραμμάρια φύλλο

250 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα

βούτυρο ή λάδι

Για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.

Εκτέλεση.

Κόβετε την κολοκύθα και τη βράζετε σε ελάχιστο νερό. Τη βάζετε σε τουλπάνι για να στραγγίσει τελείως το νερό της. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το πολτό της κολοκύθας, το βούτυρο ή το λάδι και ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φοτιά, επί 15 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το παξιμάδι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλλα , την καρυδόψιχα, το μέλι και, εάν θέλετε, λίγη σταφίδα.

Στρώνετε σε μέτριο ταψί τα μισά φύλλα ως εξής: Αλείφετε το ταψί με βούτυρο ή λάδι και στρώνετε δύο φύλλα. Αλείφετε το δεύτερο φύλλο με λίγο λάδι ή βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη. Κατόπιν στρώνετε άλλα δύο φύλλα, αλείφετε το δεύτερο με λάδι και το πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα. Επαναλαμβάνετε έως ότου στρωθούν τα μισά φύλλα. Κατόπιν απλώνετε επάνω το μίγμα της κολοκύθας και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφετε πάντα κάθε δεύτερο φύλλο με λάδι ή βούτυρο, και το πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα.

Χαράζετε την πίττα σε κομμάτια μπακλαδωτά και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο 45 περίπου λεπτά.

Βράζετε επί 5 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνετε το σιρόπι στην πίττα όταν αυτή μισοκρυώση. Τη σερβίρετε κρύα.

Πηγή: Νέα Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική σελ. 223

Χρύσα Παραδείση εκδοση 1963

ιου Δεν έχω ξαναφτιάξει γλυκειά κολοκυθόπιττα.. εκτός το ότι μου φαίνεται βουνό ... έχω και μια απορία ίου ίου ίου... Οχι τπτ άλλο αλλά δεν έχει φτιάξει ποτέ και η μαμά...

Απορία : Λέει στην αρχή η συνταγή πως "Κόβετε την κολοκύθα..." μάλιστα... Δηλαδή τη βάζουμε όλη Εντάξει το κοτσάνι δεν θα το βάλω... αλλά τη φλούδα? Δεν θα πω πως τη φλούδα τη θέλω για το φαναράκι και φανταζόμουν μια αρχή στη συνταγή του τύπου "αδειάζετε την κολοκύθα..."

ιου ιου ιου ξαναματακλαίω και είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο δα μικρούλα... Διότι αν ακολουθήσω κατά γράμμα την συνταγή και βάλω όλη την κολοκύθα μπορεί να την πατήσω όπως "ρίχνετε τα αυγά" (εννοείτε ξανθιά χωρίς τα τσόφλιαααα)

Παρακαλούνται τα αρσενικά να ρωτήσουν τις μαμάδες τους και να αφήσουν σχόλιο

Τα θηλυκά αν γνωρίζουν να απαντήσουν αμέσως αλλιώς να ρωτήσουν φίλες και θειάδες μαμάδες κλπ...

Τέλος παρακαλώ τη θεά του Πηλίου γνωστή στη μπλογκογειτονιά ώς Πηλιόλγα μου να απαντήσει!!!Θα μπορούσα βέβαια να ψάξω στο διαδίκτυο αλλά... πως θα έχει γλύκα η κολοκυθοπιττά μου αν δεν βάλετε και εσείς το χεράκι σας χιχιχιχι

ουφ μέχρι τις 29 Οκτωβρίου έχω καιρό !!!

Το ερώτημα δεν είναι διαχρονικό αλλά έχει τεθεί από το 1963 χαχαχαχαχα

RSS Feed για αυτό το θέμα 35

petros_cool

ο/η Μαύρος Πητ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 7:25 πμ


Δυστυχώς στο σπίτι δε φτιάχνουμε κολοκυθόπιττα! Ειδικά γλυκειά!

Αλλά να σε πω! Η ίδια συνταγή στο αλμυρό της θα με εξίταρε σαφώς περισσότερο! Smile Μήπως στις 29 Οκτωβρίου να αφήσεις το μέλι και την κανέλλα και να προσθέσεις γνήσια ελληνική φετούλα?? Μιαμ μιαμ! Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 7:35 πμ


Γιατρέ... πρωί πρωί σε βλέπω χιχιχι
Είναι κόκκινη μεγάλη κολοκύθα και είναι γλυκιά... Μια τέτοια θα αδιάσω στις 29 για να φτιάξω φαναράκι για τη γιορτή Halloween που γιορτάζεται εδώ στις 31 Οκτωβρίου!
Για τις κολοκυθόπιττες που ονειρεύεσαι πρωϊ πρώΙ με την φετούλα βαζουμε πράσινα κολοκυθάκια Smile Και η θεά είναι εξπερ στο να τις φτιάχει στο τσα μπαμ Smile Smile
Καλημέρα Γιατρέ μου με ένα γλυκό φιλί !!!!

termitis

ο/η Νίκος Ταξιδιώτης έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 7:46 πμ


Εγώ πάλι, μόνο γλυκιά την τρώω την κολοκυθόπιτα. Οπότε, κανόνισε να εκπαιδευτείς καλά. Ανοίγω ταχυδρομική θυρίδα για να δέχεται συστημένες γλυκιές κολοκυθόπιτες...χαχα...Καλημέρα ξανθιά θεά..Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 7:53 πμ


χμμμ πως σου φαίνεται η συνταγή ? Μιας και έχει πείρα Χάδι μου...
χμμμ και κόβουμε ή αδείαζουμε μια κολοκύθα και τη βράζουμε ε?
Καλημέρα Χάδι μου γλυκό Smile

termitis

ο/η Νίκος Ταξιδιώτης έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 8:02 πμ


Είπα την "τρώω". Δεν είπα την "φτιάχνω". Α, δεν σου έχω πει και τι δουλειά κάνω. Είμαι δοκιμαστής καλής μαγειρικής. Εκτιμητής. Παλιοδουλειά, δε λέω, μα κάποιος επιτέλους πρέπει να την κάνει κι αυτή τη δουλειά..Tongue

anastasiasofia

ο/η Σοφία έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 8:05 πμ


Αχ...και να είχα ένα τόσο δα...ένα μικρούλι κομματάκι...
Καλημέρα Ξανθό!

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 8:15 πμ


ε και σου κάνει τόσο κόπο να ρωτήσεις μια από τις προμηθεύτριες σου ?
Την καλύτερη ρώτα... χιχιχι
Σε καταλαβαίνω... και φαντόζομαι ότι θα υποφέρεις αφάνταστα όταν θα αναγκάζεσαι να τρως και δεύτερο πιάτο ... γιατί δεν μπόρεσες ακριβώς να συλλάβεις την μέγιστη αξία του ε? Παλιοδουλειά με αφόρητο πρήξιμο στομάχου!!!
Κάνε υπομονή ... αν και αργεί σε αυτό το επάγγελμα η σύνταξη!!!!!!!!!!!!!!
... και για ανθυγιεινά φαντάζομαι ούτε κουβέντα ε? Tongue Tongue

Αλήθεια τόσο καιρό και τπτ για σένα δεν έχω μάθει... χμμμ εκτός... εκτός από τον εκπληκτικό σου κουλουρά Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 8:18 πμ


Αποκλείεται να μην ξέρεις να φτιάχνεις Καστανούπολή μου!!! αφού νομίζω ότι τρελαίνεσαι για μαγειρική !!!!
Οταν την φτιάξω θα βάλω ένα κομματάκι σε ένα σύννεφακι !!!!!
Καλημερα σου Smile

konroroes

ο/η Κωστας Φενεάτης έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:02 πμ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΔΕΖΟΥΛΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ , ΟΤΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΥΜΑΣΙΟ , ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΣ , ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΩΣΤΑ ΣΥΚΙΩΝΙΟΣ , ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΣΕ ΦΕΝΕΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Ο ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : http://clubs.pathfinder.gr/SintagesFromKostaSikionio/
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΟΥ ...ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

oneiroparmenh

ο/η Μαρια έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:28 πμ


Προβλημα ! Προβλημα!!!...δεν εχω ψησει γλυκοkoλοκυθα ποτε!..δεν ξερω αν βραζετε χωρις την φλουδα! κι αν σου διαλυσει και την ψαχνεις στο τσικαλι ??? ..μηπως θελει την φλουδα της ????
..μια φορα ειχα δοκιμασει κατι μπουρεκακια που ειχε κανει μια Θεσσαλονικια , καλα, δεν καταλαβα οτι ηταν απο κολοκυθα , νομιζα οτι ηταν με κρεμα! υπεροχα!!
...η συνταγη σου Μανια μου φαινεται πολυ νοστιμη!!!!..και βεβαια θα κανω αντιγραφη!!!μια ψιλοταλαιπωρια την εχει!!!.. .χμ αυτο που με παραξενεψε ειναι που καθε δευτερο βουτυρωνει ,που ριχνει και την αμυγδαλοψιχα ..ενω συνηθως βουτυρωνουμε ολα τα φυλλα!...
..εγω παλι εχω αλλη απορια..τα φαναρακια που φτιαχνουν ...η κολυθυθα δεν χαλαει? δεν μυριζει?..μπας την βαζουν σε κανα φουρνο πριν ??? .αιντε !! αιντε!!!
Kαλο ξημερωμα Μανια μου!!!....ελπιζω, να μην βλεπεις ονειρο την γλυκοκολοκυθα να σου λεει....μην με κοψεις κομματια !! μη με κοψεις κομματια!!! Smile Smile Smile

silentmusician

ο/η silentmusician έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 11:42 πμ


Ονειρά γλυκά Κεικοθεά!!!
να βοηθήσω όσο μπορώ αλλίως απο Τετάρτη που θα έρθει η μαμά που έχει ψήσει γλυκιά κολοκυθόπιτα... Αυτή η ωραία μεγάλη κολοκύθα δεν είναι σαν τα δικά μας κολοκυθάκια στην γεύση είναι πιο γλυκιά πρέπει να την κάνεις με πολύ πικάντικα και αλμυρά τυριά για να γίνει σωστή κολοκυθόπιτα αλλιώς στην γεύση είναι λίγο κάπως...οπότε μην ανησυχείς θα σου γίνει.... και Ξανθούλα μου θεά ΟΧΙ το τσόφλι μέσα αυτό το κρατάς και βάζεις το κεράκι για τιν τρομαχτική φατσούλα
(μια Θεία μας έχει βάλει στον κήπο της και μας στέλνει οπότε τρώμε Smile Smile Smile )
ελπίζω να βοήθησα αλλιώς απο Τετάρτη πυ επιστρέφει η μαμα μου
Καλημέρα!!!!

e_vet

ο/η Εύη έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 12:44 πμ


Εμεις τη κανουμε αλμυρη με φετα και ρυζι για να παιρνει τα υγρα της κολοκυθας!! Γλυκια εχω φαει μονο ετοιμη και ήταν τελεια!! Smile

mary_1973

ο/η ΜΑΙΡΗ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 2:07 μμ


Γλυκιά Θεά μου!SmileΑπ'ότι βλέπω μεγαλουργείς!WinkΜη φοβάσαι!Θα τα καταφέρεις.Η τύχη του πρωτάρη!Καλή επιτυχία!Και το νου σου!Θέλω οπωσδήποτε ένα κομμάτι!!!!Τόσα γλυκάκια σ'έχω κεράσει!Φιλιά!SmileSmile

karalitsa

ο/η Λίτσα Καραμπίνη έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 3:28 μμ


Καλή η συνταγή. Αλλά αν η κολοκύθα είναι μεγάλη μπορείς να βάλεις στη κατάψηξη όση από τη σάρκα της σου περισσέψει και να τη χρησιμοποιήσεις άλλη φορά. Καλή όρεξη λοιπόν σε όποιον τη δοκιμάσει.

canadezoula

ο/η Canadezoula M έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:21 μμ


Καλημέρα Μάνια. Υπέροχη μέρα σήμερα (εντάξει, λίγο... κρύα). Χαίρομαι που είσαι σε δημιουργική φάση. Εγώ, τόσα χρόνια εδώ, ποτέ δεν έφτιαξα κολοκυθόπιττα κι έτσι, δεν μπορώ δυστυχώς να βοηθήσω. Λες να προσπαθήσω; Θα σου πω τα...αποτελέσματα σύντομα!! A propos στο τέλος του μήνα έχει φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Μόντρεαλ. Στο λέω μήπως και σου...ξέφυγε!!! Φιλιά

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:36 μμ


Καλησπέρα Κώστα !
Πήγα στο κλαμπ σου και έγινα μέλος Δεν έχω το προγραμμα που θέλει... οπότε μπερδεύτηκα η ξανθιά με όλα τα σκουμπάκια ... χαχαχαχα
Σε ευχαριστώ αν και η απορία μου έμεινε αφού δεν είδα τις συνταγές σου ακόμη.!!!!!
Καλά να περνάς Smile

giota08

ο/η Γιώτα έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:47 μμ


Κολοκυθόπιτα εύκολη, νόστιμη: συνταγή εξ Αγράφων! Στο ξύσμα της κολοκύθας προσθέτεις 1 κούπα ζάχαρη, 1/2 κούπα ρύζι, 3-4 αβγά, λίγη κανέλα, αλάτι και λίγο λάδι(ανάμεσα απο τα φύλλα).
Βάζουμε το μείγμα ανα δύο φύλλα και στο φούρνο!
Σημ. Ζάχαρη βάζουμε μόνο αν τη θέλουμε γλυκειά την κολοκυθόπιτα!
Καλή επιτυχία όποια και όσες κι αν κάνεις!!
Φιλιά... Καλημέρα! SmileSmile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:47 μμ


Αστα αστα αστα Ανταύγεια μου χαχαχαχα
Καλό είναι το ανά δύο !!! Δεν σου βγαίνει "λιγδερή"
Εγώ μια φορά το φαναράκι θέλω να φτιάξω σε πρώτη φάση... και είπα να μην πάει χαμένη η ψύχα. Αν και με τα υλικά που θέλει επιπλέον με βλέπω να πληρώνω μια περιουσία για ένα... φαναράκι !!!!
Φαντάζομαι ότι θα ξεραίνεται σιγά σιγά χωρίς να μουχλιάζει το φαναράκι... Θα δούμε ...
Πειράματα.... χιχιχιχι
Πάντως όπως και να γίνει η κολοκυθόπιττα θα κοιτάξω να φτιάξω μικρό ταψάκι... Για να φαγωθεί... εξάλλου έχω και το παλιό μου παλτό που είναι φιλότιμο σε τέτοια πειράματα !!! Δεχεται με ευλαβική υπομονή να γίνει πειραματόζωο χαχαχα
Να σου πω την αλήθεια είδα όνειρο ότι ξύπνησα και δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου.. Φοβήθηκα ξύπνησα πραγματικά , κατάλαβα πως ήταν όνειρο αφού ανοιξα τα ματάκια μου και ξαναματακοιμήθηκα !!!!!!!
Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα Ανταύγεια μου... Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:52 μμ


Αν βοήθησες λέει !!!!
Μα ήμουν σίγουρη πως πρέπει να βάλεις μόνο το μέσα Ευαίσθητα Αυτάκια μου!!!
αλλά ε... Χρύσα Παραδείση είναι αυτή. Και μια φορά που δεν είχα ακολουθήσει την συνταγή της σε κάτι μπισκοτάκια ... ασε ασε ασε... χιχιχιχι

Χμμμ ναι θα ήθελα να ρωτήσεις αν δεν σε πειράζει κάτι την Τετάρτη. (έχω χρόνο μέχρι να την φτιάξω) Η μαμά μου μου είπε πως της κάνει εντύπωση πως η συνταγή αυτή δεν έχει αυγά μέσα.χμμμ Ρώτα λοιπόν αν δεν σου κάνει κόπο. Μήπως πρέπει να βάλω και αυγά?

ευχαριστώ η Κολοκυθοθεά χαχαχαχαχα

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:57 μμ


Εγώ δεν έχω φάει ποτέ αλμυρή Σφηνάκι μου Εχω δοκιμάσει όμως γλυκειά σπιτική Smile
Καλά έχει να πέσει πολύ γέλιο λεμεεεε χαχαχαχα

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 5:59 μμ


Εχω την τύχη του πρωτάρη και ένα υπομονετικό πειραματόζωο ωωω ναι νομίζω ότι η ΘΕΑ τα έχει όλα !!!
Εχω και χρόνο... οπότε τουλαχιστον το φαναράκι θα το πετύχω Μηλοπιτούλα μου χιχιχιχι
Ευχαριστώ και καλό απόγευμα να έχεις Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:03 μμ


Δεν σκέφτομαι να πάρω μεγάλη Λίτσα μου... αλλά... επειδή είμαστε και δύο ατομα και είναι η πρώτη φορά θα φτιάξω λίγη ... οπότε χρήσιμη πολύ η συμβουλή σου.
Αυτό με την κατάψυξη το κάνω όποτε φτιαχνω κολοκυθάκια γεμιστά λεμονάτα. Κρατάω την σάρκα στην κατάψυξη και όταν μαζέψω αρκετή φτιαχνω αλμυρη κολοκυθόπιττα
Σε ευχαριστώ πολύ καλό απόγευμα να έχεις και καλή επιτυχία στο βιβλίο σου Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:24 μμ


Έχει κρύο Καδανεζούλα μου αλλά ... και έναν πανέμορφο ήλιο αυτές τις μέρες.
χμμ δεν έχεις φτιάξει ε? Φαναράκι έχεις φτιάξει ποτέ?
Προχθές είδα στο "φαρμακείο" στο τμήμα με τα halloween παιδικά εργαλεία με φτυαράκι και φόρμες και πριονάκι για να φτιάξεις φαναράκι ! Είχε και διάφορές ιδέες για φατσούλες... χιχι Δεν ήταν ακριβό ... 1 δολάριο νομίζω... ίσως το αγοράσω...
Ολόκληρη έρευνα αγοράς για ένα φαναράκι!!!! χαχαχαχαχα (και έχουν και ένα σωρό έτοιμα πλαστικά ... αλλά άλλη χάρη να το φτιάξεις μόνη)
Ναι έμαθα για το Φεστιβάλ... Αρχίζει νομίζω την άλλη εβδομάδα. Ίσως πάω με την Πασχαλίτσα μου Της αρέσει πολύ ο κινηματογράφος Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:33 μμ


μμμμ το ήξερα πως θα γράψεις καλά στο διαγώνισμα Μοναδική μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!! αλλά... χμμ πόση κολοκύθα στη μισή κούπα ρύζι ? Μη μα γίνει και ρυζόπιτττα χαχαχαχα Ετσι όπως την έγραψες είναι για προχωρημένες μαγείρισσες Πόσα φύλλα ε? ε? ε? καλά καλά θα σε πάρω τηλ χιχιχιχ
Μου αρέσει η συνταγή... Βέβαια αυτό το "τρίβουμε" με φοβίζει λίγο ... την προηγούμενη φορά (σε μοσχοκάρυδο ) έτριψα και κάτι από μένα...αουτσ
Ευχαριστώ και καλό απόγευμα Smile

giota08

ο/η Γιώτα έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:44 μμ


Ναι.... σωστή σκέψη το τλφ..! Εννοείται ότι συμβουλεύεσαι και τη μαμά ή τη βίβλο σου λιγάκι! Το κολοκύθι το καθαρίζεις σκάβοντάς το με ένα κουτάλι .. ε και φύλλα βάλε κατα συνείδηση..χιχιχι Μιλάμε για κολοκύθια τώρα, όχι πλάκα!!
SmileSmileSmile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:54 μμ


και φυσικά μιλάμε για κολοκύθια σοβαρά... αφού αφού Μοναδική μου δεν αναφέραμε πουθενά την ρίγανη χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Επιτέλους εμφανίστηκε και το κουτάλι ιχιχιχι
Τα λέμε μικρή μου ντριν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

princessofthedawn

ο/η princess έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 6:55 μμ


καλε φυσικα και θα την αδειασεις! Αμα βαλεις μεσα και τη φλουδα, τι νοημα θαχει, αφου δε θα μεινει τιποτα για να φτιαξεις το φαναράκι; (Ειμαι σιγουρη πως καποιος σκεφτηκε πρωτα τα φαναρακια, και μετα, για να μην παει χαμενη η κολοκυθα, σκεφτηκε την κολοκυθοπιτα!)
Καλοφαγωτη!

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 8:20 μμ


χιχιχιχι ετοιμάζομαι για μεγάλες δημιουργίες !!!!!
Θα φτιάξω το πιο όμορφο φαναράκι Σταράτη μου χιχιχιχι
άρα και η κολοκυθόπιττα θα είναι ανάλογη... (λές? χμμμ)
Είδες η συνταγή δεν έχει αυγά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
χμμμ θα την κάνω με αυγουλάκια όμως μάλλον ... αφού αφού αφού... δεν έχω Σταράτη εδώ....
Καλό απόγευμα Smile

frosynh

ο/η semeli ntalia έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 9:31 μμ


ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ,ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΦΛΟΥΔΑ,ΘΑ ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΚΙ ΑΥΤΗΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ,ΑΡΑ;ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ.ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΗΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ.
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

panoptis

ο/η ORESTIS K. έγραψε
στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 9:43 μμ


Σουρχομαι , χωρις καμια σκεψη, αεροπλανικως στιλ σουπερμαν , να φτασω γρηγορα. Ετοιμασε το πιατο και αν εχεις λιγο κοκκινο κρασι που μου αρεσει ! Η μαμα μου την εφτιαχνε με κολοκυθακια , οχι την κιτρινη κολοκυθα. Μετα πιασε και τους κολοκυθοκεφτεδες , θα τρελλαθεις στη νοστιμια ! Καλησπερα καλη μαγειρισσα ! Ορεστης

omv

ο/η Όλγα έγραψε
στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 11:54 πμ


Νωρίς-νωρίς μπήκα!! Έστω και με καθυστέρηση, να σου ομολογήσω, Μάνια μου, ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ γλυκιά κολοκυθόπιτα, παρά μόνο αρμυρή (η γλυκιά, βασικά, δε με ενθουσιάζει). Πάντως φλούδα δε βάζω, αλλά ούτε βράζω και την κολοκύθα. Αφαιρώ τη φλούδα, τρίβω στον τρίφτη την κολοκύθα και τη στραγγίζω κι έτσι την προσθέτω στη γέμιση. Ε, όπως λέει κι η Γιώτα, φαντάζομαι, αν θες να χρησιμοποιήσεις το φλούδι, σκάψε το με το κουταλάκι.. ουχ.. ουχ.. και δεν έχω χρόνο τώρα να βρω κάποιον να ρωτήσω.. πρέπει να φύγω για δουλειά.. Αν μου προτείνει καμιά γιαγιά καμιά καλή ιδέα σχετικά, θα σε ενημερώσω! χμμ.. θεά του Πηλίου,ε; χεχε! Καλό ξημέρωμα θεά του Μόντρεαλ!

omv

ο/η Όλγα έγραψε
στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 11:54 πμ


Νωρίς-νωρίς μπήκα!! Έστω και με καθυστέρηση, να σου ομολογήσω, Μάνια μου, ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ γλυκιά κολοκυθόπιτα, παρά μόνο αρμυρή (η γλυκιά, βασικά, δε με ενθουσιάζει). Πάντως φλούδα δε βάζω, αλλά ούτε βράζω και την κολοκύθα. Αφαιρώ τη φλούδα, τρίβω στον τρίφτη την κολοκύθα και τη στραγγίζω κι έτσι την προσθέτω στη γέμιση. Ε, όπως λέει κι η Γιώτα, φαντάζομαι, αν θες να χρησιμοποιήσεις το φλούδι, σκάψε το με το κουταλάκι.. ουχ.. ουχ.. και δεν έχω χρόνο τώρα να βρω κάποιον να ρωτήσω.. πρέπει να φύγω για δουλειά.. Αν μου προτείνει καμιά γιαγιά καμιά καλή ιδέα σχετικά, θα σε ενημερώσω! χμμ.. θεά του Πηλίου,ε; χεχε! Καλό ξημέρωμα θεά του Μόντρεαλ!

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 12:07 πμ


Τους διεύρυνα και σε κραιπάλες σήμερα Σεμέλη μου χχιχιχι
Στα καναδομπουζούκια...
Θα φτιάξω φανάρακι με την κολοκύθα
Ευχαριστώ πολύ πάω για νανάκια πρωϊνα τώρα χιχιχι

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 12:09 πμ


Το έχω καταλάβει για τα καλά πως τρελαίνεσαι για κολοκυθόπιττα και κολοκυθοκεφτέδες Ενεσούλα μου...
Δεν θα με αναγνώριζες σήμερα... το πρωί μαγείρισσα το βράδυ στα Καναδομπουζουκια χαχαχαχα
Καλή σου μέρα Ενεσούλα μου Smile

freskoulis

ο/η Μάνια Σ έγραψε
στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 12:12 πμ


Σε ευχαριστώ που πέρασες Πηλιολγα μου. Θα δημιουργήσω λίγο από όλα και οοοοτι βγει... χαχαχα
Πάντως η συνταγή που γράφω είναι από το 1963 Λέω να τη δοκιμάσω και αυτή... αλλά πιο πολύ μου φαίνεται πως θα μου αρέσει της Μοναδικής μου (Γιώτα)
Ωραία θα ήταν και μια συνταγή γιαγιάς που μένει στο Πήλιο.
Σε φιλώ Smile Smile Smile

θάνος Πασχος.jpg

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αποστολή ως περαστικός -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog